designed by webproof
"De Nacht van De Brug" 

De Brug 

Een project in de vorm van tijdelijke kunst.

In Alphen aan den Rijn is een ophaalbrug over de Rijn die zo'n dertig keer per dag open en dicht gaat. Het is de verbinding tussen de stadsdelen Hoge en Lage zijde. De brug was aan vervanging toe en mocht tijdelijk tot een kunstwerk omgevormd worden.

Dit kunst object creëren en de mensen iets bieden wat het wachten tot een belevenis maakte, was voor mij een uitdaging.

De onderkant werd bekleed met spiegelende panelen en riet. Elementen die dezelfde beelden oproepen langs de waterkant. (De weerspiegeling van het water en het riet dat langs de oevers groeit.) Het wegdek en de leuningen kregen een gouden verflaag. Dit symboliseert de economische verbinding van de twee stadsdelen.

De omvorming van de brug moest gedurende een nacht gerealiseerd worden om de scheepvaart zo weinig mogelijk te hinderen. Met behulp van vele vrijwilligers is dit gelukt en op de morgen van 3 maart 1990 weerkaatste de zon op de brug.

Het brug project is met ondersteuning van de Culturele Raad Zuid-Holland tot stand gebracht. Het kunstwerk heeft 3 maanden de mensen zelf bewogen en gunde iedereen een verre blik over de Lage zijde van de stad.

Het verloop van het project is in boekvorm vastgelegd. (200 exemplaren genummerd en gesigneerd.)

Brug project   Brug project     Brug project